De RDW vormt de schakel tussen particulieren, branche en overheid als het gaat om voertuigen en rijbewijzen. De RDW zorgt er bijvoorbeeld voor dat u als bestuurder door de jaarlijkse APK-keuring de zekerheid heeft dat u en de voertuig-bestuurders om u heen in een veilige auto rijden.

Maar de RDW stelt ook allerlei registergegevens elektronisch of online beschikbaar voor ondernemers en particulieren. Daarnaast kan een gestolen auto dankzij gegevensuitwisseling  van de RDW met nationale en internationale opsporingsdiensten makkelijker getraceerd worden. Verder zet de RDW kennis en ervaring in bij fraudebestrijding, het nastreven van een beter milieu en bij de ontwikkeling en het testen van nieuwe voertuig-modellen.

 Voertuigeigenaren

Als particuliere auto- of motorbezitter krijgt u op verschillende momenten met de RDW te maken. Dat begint op het moment dat u een nieuwe of tweedehands auto of motor koopt. Maar ook wanneer u uw auto of motor verkoopt. Of als u er iets aan verandert, de kleur bijvoorbeeld. En natuurlijk als uw auto of motor gekeurd moet worden of naar de sloop gaat. Voor dit soort zaken heeft de RDW allerlei diensten en producten die het voor u makkelijker maken om uw zaken goed te regelen.

Waar is de RDW actief?

Vanaf de ontwikkeling van een nieuw model voertuig tot aan sloop, van registratie tot controle en van (milieu)veiligheid tot fraude- en criminaliteitsbestrijding. Kortom, alle partijen die hier op welke manier dan ook mee te maken hebben of hier meer over willen weten, kunnen een beroep doen op de RDW.

Voertuigeigenaren, de voertuigbranche, het beroepsvervoer, maar ook politie, verzekeraars en andere belanghebbenden. Ook als het gaat om internationale advisering en samenwerking. Hierin heeft de RDW een prominente positie ingenomen.

Lees meer op de website van de RDW